Menu

Rafting ned ville stryk

Rafting er sporten for deg som virkelig vil gi deg selv en tøff utfordring og få maks adrenalinkick. Her får du prøve det i å spille med og mot elementene i ville stryk, dersom du er forberedt på det.

Bygg deg opp gradvis

Rafting er egentlig et vidt begrep, og omfatter ikke bare de som styrter ned en foss på ren galimatias. Tvert i mot vil du finne at elver der det drives rafting har graderinger, med en skal fra 1 til 6 som forteller deg hvor vanskelig det er å padle der – nivå 1 er bare flatt vann, så strengt tatt ikke noe vi forbinder med rafting, heller vanlig padling. Lange strekk av store elver kan være slik, du kan for eksempel padle på Donau eller Mississippi ganske lenge uten å komme utfor noen egentlige stryk.

Når du kommer opp på nivå 2, er det litt mer bevegelse i vannet, men det er fortsatt ikke noen store utfordringer hvis du har grei styrke, fysisk form og padleferdighet. Først på nivå 3 begynner det å bli tøffere. Da kan du møte på sterk strøm, steiner, og stryk. Her får du prøvd deg med rafting på et elementært nivå, før du tar sjansen på en ordentlig utfordring.

Før du gjør det, kan det være greit å ta en pause med litt mer avslappende aktiviteter, som for eksempel å spille litt. Litt moro med best mobil casino passer fint inn i pausene.

Så er det tid for den virkelige utfordringen på nivå 4. Da kan du oppleve både sterk strøm, skumle stryk, og vanskelige passasjer mellom hindringer i terrenget. Her må du være forberedt på at du kan gå rundt, og kunne komme deg opp igjen på egen hånd. Nivå 5 tar dette ennå et hakk videre, og er bare for topptrente utøvere. Nivå 6 er nemlig klassifisert som stryk der det er helt umulig å padle.