Menu

Hvordan velge kajakk

En kajakk er en betydelig investering, og du kjøper den jo med ønske om mange gode stunder i flere år fremover. Samtidig skal bruken av kajakk være både trygg og komfortabel, og gi deg både gode opplevelser og fysiske utfordringer. Derfor kan det være krevende å bestemme seg for hvilken kajakk en skal ha.

Kjente eller ukjente?

Dersom du har en viss kjennskap til kajakk, vil du sikkert være klar over at det finnes noen merker som er mer kjente og vanlige enn andre. Hvis du ikke selv har peiling, kan det være greit å snakke med en venn som har litt mer greie på de ulike merkene. Det er nemlig et veldig lurt valg å satse på en anerkjent produsent, slik at du kan være trygg på å gjøre et godt kjøp. Dessverre er det ikke alle som lager kajakk som er like seriøse og profesjonelle, særlig i Kina.

Ofte vil de kinesiske kajakkene gis et vestlig navn når de kommer til Europa, for at ingen skal kunne gjette seg til at dette er billige båter i dårlig kvalitet. Vær derfor nøye med å finne ut av hva merket du kjøper egentlig står for. Her er det ikke nok å stole på selgerne, for mange av dem er på ingen måte eksperter på kajakk. Unngå en kajakkprodusent som ikke en gang har sin egen nettside! Husk også at glassfiber kan få en kajakk til å se veldig fin ut utvendig, men det betyr ikke nødvendigvis at kvaliteten er god.

Velg kajakk til riktig bruk

Hvilken kajakk du velger, må du også tilpasse hvor du skal padle. Skal du våge deg ut i bølgene, trenger du en havkajakk, smulere farvann passer for en skjærgårdskajakk, og skal du konkurrere, må du ha en flatvannskajakk. Husk også at du må ha en spesialtilpasset kajakk hvis du skal drive med elvepadling ned stryk og rafte.